Testautomatisering

De opkomst van methodes als Agile en Scrum, waarbij men in opvolgende iteraties nieuwe werkende functionaliteit toevoegt aan het te ontwikkelen product, maakt het herhaald testen (regressietesten) van eerder ontwikkelde functionaliteit een noodzaak. Het vereist een constante controle op de kwalitatieve werking van het geheel om ongelegen verrassingen in de vorm van tijd of kosten te voorkomen. Regressietesten kunnen echter een repetitieve en arbeidsintensieve klus zijn.

Voor talloze bedrijven is dit reden geweest om te investeren in testautomatisering. De consultants van Storce implementeren geregeld automatische testprocessen. Succesvol in constante kwaliteitscontrole en besparend op het gebied van testcapaciteit. Voorbeelden van onze diensten op het gebied van testautomatisering zijn:

  • Onderzoek, selectie en advies m.b.t. tooling voor geautomatiseerde testuitvoering. Uitgangspunt is het optimaal benutten van reeds aanwezige tools, of waar mogelijk het inzetten van open source tools
  • Implementatie van deze tooling, met o.a.configuratie van de tooling en inrichten van de bijbehorende processen)
  • Ontwikkelen en implementatie van een methodiek voor geautomatiseerde testuitvoering (inclusief bijbehorende opleiding en training van uw medewerkers)
  • Daadwerkelijke uitvoering. Hierbij zijn verschillende opties beschikbaar, Storce kan onder andere:

            - de tests volledig voor u opzetten en uitvoeren
            - de tests voor u ontwikkelen en voor uitvoering aan u overdragen (met training)
            - inhoudelijk ondersteuning of capaciteit leveren bij de ontwikkeling en uitvoering.

De basis voor het inzetten van testautomatisering is altijd een business case, die inzicht biedt in de financiële baten van de investering. Het automatiseren van tests biedt echter niet alleen voordelen in financiën  en controle van kwaliteit. Ook uw werknemers profiteren van het niet langer voortdurend terugkeren van saaie handmatige tests (weg uit de lopende band sfeer). Zo heeft testautomatisering op vele vlakken toegevoegde waarde.

Testspecialisten

Het vinden van de juiste testprofessionals is niet altijd even gemakkelijk.
Lees verder...
 

Business Acceptatie Management

BAM is een visie op hoe activiteiten op het gebied van test en acceptatie in een verandertraject georganiseerd moeten worden.
Lees verder...

Cases

De professionals van Storce hebben een grote verscheidenheid aan uitdagende testopdrachten uitgevoerd.
Lees verder...